Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pozvánka na školení adeptů

13. 8. 2009

 

 

POZVÁNKA NA ŠKOLENÍ ADEPTŮ

 

NA POSUZOVATELE DRŮBEŽE

 

Milý adepte na posuzovatele drůbeže,

povinné školení adeptů v letošním roce proběhne ve dnech 24. a 25. září při příležitosti konání výstavy v Třebechovicích pod Orebem. Na této výstavě se bude souběžně s okresní výstavou konat i speciální výstava Klubu chovatelů českých hus, Klubu chovatelů vodní drůbeže a Klubu chovatelů krůt a perliček. Znamená to, že budeme mít možnost věnovat se poměrně široké paletě druhů a plemen drůbeže, které se na jiných výstavách běžně nevyskytují. Náplní tohoto školení tedy bude především posuzování vodní drůbeže, krůt a perliček.

Ve čtvrtek 24. 9. bude sraz adeptů v 8:00 hod. ve výstavním areálu ZO ČSCH Třebechovice p. O. (nedaleko vlakového nádraží). Tento den dopoledne proběhne praktické školení ve formě „adeptování“ s posuzovatelem. Adepti si mohou vybrat druh, resp. plemeno, ve kterém si „nejsou příliš jistí“. Po skončení posuzování bude následovat teoretické školení na podobné téma a především na téma systém posuzování v ČR, kterému ne každý z vás zcela rozumí.

Ubytování je zajištěno v hotelu Bor v Třebechovicích pod Orebem. Je zde možnost stravování v restauraci včetně možnosti objednání snídaně. Cena za osobu a noc je do 400,- Kč (dvoulůžkový pokoj) podle velikosti pokoje.

V pátek 25. 9. se adepti zúčastní opět praktického školení včetně bonitace českých hus. Poté by se konalo opět školení teoretické, tak aby celé školení skončilo v odpoledních hodinách.

 

Myslím, že toto školení by mělo být velkým přínosem a všem adeptům doporučuji, aby se ho zúčastnili.

 

Účast na školení potvrďte nejpozději do konce srpna tajemnici ÚOK CHD ing. Elišce Stejskalové, kvůli zajištění přesného počtu noclehů.

 

Veškeré náklady na školení si adepti hradí sami.

 

S pozdravem

                                     

                                                  Miloslav Procházka v.r.,

                                      předseda komise pro přípravu adeptů

                                                 na posuzovatele drůbeže