Jdi na obsah Jdi na menu
 


POZVÁNKA NA ZKOUŠKY ADEPTŮ NA POSUZOVATELE DRŮBEŽE V ROCE 2010

9. 5. 2010

 

POZVÁNKA

NA ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠKY ADEPTŮ

NA POSUZOVATELE DRŮBEŽE

 

 

Závěrečné zkoušky adeptů na posuzovatele drůbeže se budou konat ve dnech 23. a 24. července 2010 při příležitosti konání výstavy ve Velké Losenici.

Velká Losenice je obec nacházející se v malebné oblasti Žďárských vrchů asi 8 km západně od Žďáru nad Sázavou. Automobilem ji lze dosáhnout nejlépe z hlavní silnice Žďár nad Sázavou – Přibyslav, z které je vzdálena asi 2 km. Vlakem lze docestovat do stanice Sázava u Žďáru, odkud je Losenice vzdálena asi 2,5 km. V Sázavě však zastavují pouze osobní vlaky. Rychlíkem (Brno – Praha a naopak) lze docestovat do Žďáru nad Sázavou a poté pokračovat autobusem, který dopoledne jezdí asi ve dvouhodinových intervalech. Samozřejmě se můžeme dohodnout na dovozu autem z domluveného místa. Ale asi by nebylo vhodné, kdybychom jeli třeba desetkrát.

Výstavní areál ve Velké Losenici je umístěn v domě č.p. 106 poblíž kostela vedle správní budovy ZD Velká Losenice. Výstava bude označena i směrovkami.

Zkoušek by se mělo zúčastnit sedm adeptů na posuzovatele a pět zkušebních komisařů.

Program zkoušek:

Sraz zkušební komise bude na výstavišti ve Velké Losenici v pátek 23. 7. 8:00 hod.. Poté zkušební komisaři provedou posouzení celé expozice drůbeže a výběr zvířat k praktické zkoušce.

Sraz adeptů bude 23. 7. ve 12:00 hod. na stejném místě. Poté je bude čekat praktická zkouška. Adepti budou posuzovat drůbež v kleci pohledem a 10 kusů kompletně, včetně posouzení „v ruce“ a vyplnění oceňovacích lístků. Adepti účastnící se zkoušek nesmí bez vyzvání některým členem komise vstoupit do výstavního areálu.

Po provedení praktické zkoušky se přesuneme do asi 8 km vzdálené Polničky, kde je zajištěno ubytování a strava v restauraci a penzionu Polnička. K dispozici budeme mít dvoulůžkové pokoje, každý s vlastním sociálním zařízením. Cena včetně snídaně a poplatku obci je 395,- Kč. V penzionu máme možnost se hned po snídani nerušeně věnovat teoretické zkoušce i s občerstvením. Vyhlášená restaurace je vzdálena asi 50 metrů od penzionu. Tam bychom se pouze navečeřeli a naobědvali. Můžete mrknout na:  http://www.zdarskypruvodce.cz/restaurace/restaurace-polnicka .

V sobotu 24. 7. po snídani budeme tedy pokračovat teoretickou částí zkoušky, která se skládá z testu a ústní části. Pokud bychom stihli testy už pátek večer, o to lépe. Ukončení zkoušek plánuji někdy po obědě či v odpoledních hodinách.

Adepti si veškeré své výdaje na zkouškách hradí sami!

Pokud nebudete moci najít výstaviště v Losenici, či nastane jiný problém, kontaktujte předsedu ZO př. Václava Nedělku na tel. 777 293 467, který vám rád s čímkoliv poradí, nebo někoho z komise. Telefonní číslo do penzionu a restaurace Polnička je 566 629 374.

                                   Miloslav Procházka – vedoucí výuky adeptů